Blog

Review Jouwbox: lekker én functioneel!

Een tijdje terug ontving ik mijn eerste Jouwbox vol biologische verrassingen. Ik was erg blij met al het moois dat uit deze box tevoorschijn kwam. Ik was dan ook heel blij toen ik opnieuw werd gevraagd om een box vol lekkere en functionele producten te testen en te reviewen. Zoals veel van jullie waarschijnlijk wel hebben meegekregen, ben ik de afgelopen periode erg druk geweest met verhuizen en het vinden van een nieuw baan. Om deze reden heb ik het schrijven van deze blog helaas even uit moeten stellen. Dat maakt het echter niet minder leuk om nu eindelijk de producten van deze editie met jullie te delen! Ben je benieuwd wat er allemaal in zat? Lees dan snel verder!

NAKD – Pecan Pie

Ik ben best kieskeurig als het gaat om een (fruit)reep voor tussendoor. Vaak zitten er alsnog veel verborgen suikers in en vallen de voedingswaarden verder ook tegen. NAKD staat natuurlijk bekend als een merk dat veel aandacht besteed aan de goede voedingswaarden van hun producten. De smaken zijn ook net iets anders dan anderen. In deze box vond ik de NAKD reep met de smaak Pecan Pie. Een lekkere, zacht reep met een echte smaakexplosie. Erg lekker voor tussendoor en zeker een goed idee om meer smaken te proberen!

MATTISSON – Cacao nibs Raw Biologisch 

Wie houdt er nu niet van chocolade in de (soja)kwark? Alleen is het altijd zo jammer dat vlokken en dergelijke producten mega veel suiker bevatten. Deze cacaonibs zijn multifunctioneel; ze kunnen in je kwark, een smoothie of door je notenmix. Ik koos er voor om ze door m’n kwark te roeren of lekker in een smoothie te verwerken. Ze bevatten veel antioxidanten die bijdragen aan je gezondheid en bevatten zelfs een stofje waar je vrolijker van wordt! Benieuwd? Probeer ze dan snel zelf.

MY MAGIC MUD – Actieve kooltandpasta peppermint

Dit wilde ik al zo enorm lang eens proberen; je tanden poetsen met een zwart mengsel. Enerzijds omdat er ingrediënten in zitten waar je wittere tanden van zou krijgen, maar nog meer omdat je hele mond zwart wordt wanneer je er gebruik van maakt. Deze variant bevat geen fluoride, maar bevat wel pareltjes uit de natuur. Actieve kool en bentoniet klei zorgen samen voor een witte glimlach, terwijl kokosolie je tandvlees verzorgd. Ik moest deze tandpasta delen met mijn partner, dus we kunnen hier met z’n tweetjes laten weten dat het echt heel erg goed werkt! Slecht een klein nadeel: een zwarte wasbak, haha!

SEACRET – Body lotion Milk&Honey

Als er iets lekker ruikt, dan is het deze bodylotion! Heerlijk om na het douchen (en scrubben) m’n huid te verzorgen met deze heerlijke lotion. Hij plakt niet en is niet vet, waardoor ik snel m’n kleding aan kan doen. Enorm fijn! Het bevat natuurlijke ingrediënten en optimaliseert de vochtbalans. Dat is heel erg fijn als je net zo’n droge huid hebt als ik 😉

THE PROTEIN BALL CO – Breakfast Balls Apple & Blueberry

Daar zijn ze weer! Deze heerlijke balletjes die je in je ontbijt kan verwerken, of gewoon net als ik lekker tussendoor kunt snacken. Deze varaint is gemaakt van glutenvrije haver en dadels. Love it. Ik ben team The Protein Ball.

SPORTS –  Restoring spray 100ml

Ideaal om aan te brengen na intensieve inspanning. Een spray die je helpt om je spieren te ontspannen en te herstellen. Omdat ik niet de enige sportieveling in dit huishouden ben, deel ik deze spray ook met mijn partner. Vooral na het hardlopen vindt hij het erg fijn om zijn kuiten hier mee in te sprayen. Het ruikt lekker en is ook fijn om aan te brengen op bijvoorbeeld je trapezius na een lange werkdag voor wat ontspanning.

CREATIVE COSMETICS – Eye primer

Met het oog om de wens om meer veganistische toepassingen aan te brengen in mijn dagelijkse bestaan, is het erg leuk om deze veganistische eye primer te ontvangen. Het is zowel een oogverzorging als een goede basis voor het aanbrengen van oogschaduw. Makkelijk aan te brengen met het topje van je vinger en kleurloos!

LASSIE – Biologische wereldgranen quinoa

Een product als quinoa is altijd welkom in mijn voorraadkast. Waar veel mensen bij het woord quinoa wellicht nog denken aan overdreven fitirls of de term quinoakut, denk ik direct aan een lekkere salade of ander gerecht. Het is makkelijk te bereiden en je kunt het vrijwel overal aan toevoegen. Ik gebruik quinoa zelf het liefst bij het bereiden van een salade die je makkelijk mee kunt nemen naar je werk. Zo is ‘ie net iets meer gevuld en kun je langer door.

MUDMASKY – Aftermaks Vitamin Serum

Waar veel serums gaan prikken op plekken waar de huid wat dunner is, is dit serum juist extra zacht. Er zit geen rotzooi in (daar staan ze ook écht om bekend) en is niet vettig. Ik gebruik het serum na het aanbrengen van een masker als finishing touch. Een ideaal product voor mensen met een gevoelige huid die niet houden van producten waar troep in zit.

OH LIEF NATURAL PRODUCTS – Sunscreen body spf 30

Als er één product is dat ie-de-reen de laatste weken nodig heeft gehad, dan is het wel een goede zonnebrand. Tijdens de felle zonuren vermijd ik de zon. Daarbuiten gebruik ik een zonnebrand met minimaal spf 30. Dit product laat geen witte waas achter en is 100% biologisch!

Zo, dat was weer een propvolle box met fijne producten. Ik vind het heel fijn om op deze manier steeds weer kennis te maken met mooie producten die nog niet iedereen kent. Merken die gezien mogen worden en waarvan ik hoop dat steeds meer mensen ze zullen kennen. Merken die geen troep verwerken in hun producten en ze niet op onschuldige dieren testen. Ik heb linkjes toegevoegd aan iedere review, zodat jij zelf ook kunt kijken of je het eens wil proberen. Wil jij nou ook zo’n mooie box ontvangen? Meld je dan aan voor de volgende editie via www.jouwbox.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *