Blog

Three day trial | Hellofresh

Inmiddels is Koningsdag weer achter de rug en zijn we met z’n allen erg blij dat er nog een zondag na deze Koningsdag kwam. Ondertussen sta ik in de keuken voor de laatste mealprepzaken voor deze week (aangezien ik vier avonden niet thuis ben) en sta ik te popelen om jullie te vertellen over de samenwerking die ik enige tijd terug ben aangegaan met Hellofresh. 

Het mag bekend zijn dat ik graag in de keuken sta en een hele berg kookboeken als inspiratie gebruik. De laatste tijd wist ik het ook even niet meer zo origineel te bedenken allemaal, waardoor het nog beter uit kwam dat ik een aantal dagen de gerechten van Hellofresh mocht maken. Zo hoefde ik niet na te denken over de boodschappen en kon ik snel aan tafel.

Stap 1: Kiezen

Na het aanmaken van mijn persoonlijk account, kon ik rustig kiezen welke gerechten in wilde maken. Hierin werd onderscheid gemaakt tussen vlees, vis, vegetarisch, moeilijkheidsgraad en bereidingstijd. Ik koos voor gerechten die binnen een half uur op tafel staan. Een keer vis, een keer vlees en een keer vegetarisch. Hierna koos ik een dag en tijd voor de bezorging.

Stap 2: De bezorging

15 minuten voor de afgesproken bezorgtijd kreeg ik netjes een berichtje dat de bezorger er bijna was. Dit vond ik erg klantvriendelijk en persoonlijk. De bezorger was er op tijd en ik kon snel beginnen met het uitpakken van de maaltijdbox. De box was zeer georganiseerd gevuld met de ingrediënten voor de verschillende gerechten. Kwalitatief zag het er allemaal keurig uit en alles was duidelijk goed gekoeld voor het bij mij in huis kwam. Naast alle benodigdheden voor de gerechten, vond ik ook de bijhorende receptkaarten, waarop stap voor stap wordt uitgelegd wat je moet doen. Super handig! Ik zette de kaarten rechtop in mijn kookboekhouder, zo kon ik het makkelijk lezen.

Stap 3: De bereiding

De receptkaarten maken het de kok makkelijk. Natuurlijk voeg ik altijd extra kruiden toe (love it) en snoep ik altijd te veel op tijdens het proeven, maar nog steeds had ik genoeg! Ik koos de recepten op basis van 2 personen, maar het eerste gerecht, een heerlijke soep met garnalen, heeft twee avonden als dinér gefungeerd. Je ontvangt dus hoe dan ook voldoende ingrediënten voor de gerechten. Zelfs de benodigde kruiden waren speciaal verpakt.

Algemene indruk 

Al met al vind ik het concept van Hellofresh onwijs handig. Ik hoef even niet na te denken over de boodschappen of culinaire hoogstandjes, want dat wordt voor mij gedaan. Daarnaast is het heel fijn dat je zelf kunt kiezen voor hoeveel dagen je een box wilt bestellen, en zelfs de keuze kunt maken om even een weekje niks te ontvangen. Op deze manier heb je nog altijd zelf de regie in handen wat betreft het koken en de boodschappen. Het recept voor de garnalensoep heb ik al een aantal keren opnieuw gemaakt, puur omdat het echt een super makkelijk, lekker recept is. Zodra ik straks ben verhuisd en wat rust in de tent heb, vind ik Hellofresh zeker een goed idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *