Blog

Review Jouwbox.nl: een doos vol biologische verrassingen

In februari ontving ik een box gevuld met heerlijke, plantaardige en veelal biologische producten van @jouwbox.nl. In iedere box zitten producten die Ralph Moorman zorgvuldig heeft geselecteerd. Deze producten vallen dan ook in zijn eigen favorieten. Alle producten zijn natuurlijk en bevatten geen gluten. Het zijn allemaal bekende merken en de ingrediënten zijn zorgvuldig gecontroleerd. Ralph Moorman gebruikt vijf essentiële pijlers in zijn keuzes voor de edities. De producten zijn variabel en betrekking op voeding,  mondverzorging, haarverzorging, huidverzorging en tot slot suppletie.

Het openen van de box was eigenlijk al een klein feestje. Je zag direct dat de doos met veel zorg is ingepakt. De producten lagen netjes opgesteld, omhuld door een blauw papier te wachten tot ze geopend werden. Tijdens het uitpakken leek het net of er geen einde kwam aan de inhoud! In deze blog vertel ik je per product wat de werking er van is en hoe ik het gebruik of de smaak heb ervaren. Lees je mee?

Cressana – Puracress gevriesdroogde waterkers

Ik kende cress enkel als decoratie voor onder andere vleesgerechten in restaurants. Ik geef eerlijk toe dat ik dit torentje vaak aan de kant heb gelegd, zodat ik kon beginnen met eten. In het vervolg denk ik hier nog even over na, want ik weet nu welke gezondheidsvoordelen cress biedt. Het is een van de meest volwaardige planten die moeder natuur ons kan geven. Het mag dan een klein plantje zijn, maar cress bevat over het algemeen meer vitamines en vezels dan de gemiddelde ‘grote’ groente. Ik slikte de cressana capsules als aanvulling op mijn dagelijkse groenten en fruit. Dit deed ik tijdens het ontbijt, in combinatie met overige voedingssupplementen die ik dan neem. Ik merkte dat ik op deze manier nóg meer vezels binnen kreeg en merkte dat ik vaker moest plassen. Wellicht dat cress de afvoer van vocht bevorderd? Verder roken ze duidelijk naar groenten en dus niet chemisch (dit heb je soms met supplementen). Zeker een goed product als aanvulling op je dagelijkse portie groenten en fruit!

The Protein Ball CO – Lemon en Pistachio

Rond een uurtje of 4 in de middag krijg ik altijd zin om nog even iets te eten. Uiteraard kies ik dan voor een product dat hoog is in eiwitten. Deze balletjes zijn gemaakt met dadels en zijn 100% vegan. De smaken van de lemon en pistache knalden er uit als je het in je mond deed. Hartstikke lekker! Ze zijn tevens verkrijgbaar in meerdere smaken, dus ik ga zeker nog even kijken welke ik nog meer ga proberen. Mijn enige kritiek: ik wil meer balletjes per zakje! 😉

Biobites – lijnzaadcrackers

Momenteel zit ik qua lunch in een ‘brood-fase’. Daarom leek het mij extra lekker om weer eens een cracker uit te proberen. De biobites lijnzaadcrackers zijn ultra dun en vallen daarom niet zwaar, ondanks dat ze boordevol vezels en andere goede stoffen zitten. Ik had variant met Italiaanse kruiden. De gehele lunchtafel op het werk rook naar de Italiaan. Ik at ze met een beetje Philadelphia Light en kaas, hartstikke lekker! Leuk weetje: ondanks dat de crackers erg dun zijn, vullen ze dus wel echt heel goed. Meer dan twee had ik er niet nodig.

2-fine – Kessa scrubhandschoen

Ik vraag me nog steeds af waarom ik niet eerder van het bestaan van een scrubhandschoen af heb geweten. Je zet praktisch geen kracht en hebt geen cremé nodig, je wrijft enkel zachtjes met de handschoen over je lichaam tijdens het douchen. Het resultaat: een zachtje huid, ontdaan van dode huidcellen en andere troep. Je wringt de handschoen vervolgens uit en hangt hem te drogen, zo kun je ‘m de volgende keer zo weer gebruiken. Uiteraard moet je hem ook af en toe eens wassen, en dat kan gewoon op 40 graden!

Rosalpina – gentle scrub

Ik heb een erg gevoelige huid, waardoor ik nog wel eens voorzichtig ben met nieuwe producten uitproberen, uit angst om de boel uit balans te brengen. Deze scrub was gelukkig geschikt voor alle huidtypes. De scrub bevat kaasjeskruid en kamille-extracten, waardoor het naast het verwijderen van dode huidcellen, ook de huid kalmeert. Win-Win! Ik gebruik de scrub twee keer per week met veel plezier.

Masterplan – Voeding, vitaminen en verjonging

Wie mij een beetje kent, weet dat ik een enorm grote liefde koester voor (goede) boeken. Zo ben ik ook in het bezit van meerdere health boeken. Ik was dan ook erg blij toen ik dit boek uit de dood toverde! Het is een duidelijk boek waarin wordt beschreven welke voeding je het best kunt eten ter bevordering van verjonging. Ook is het boek mooi vormgegeven en wordt er gebruik gemaakt van herleidbare bronnen. Dus voor iedereen die het geheim wil weten over voeding in combinatie met verjonging, bestel even het boek 😉

Harmonie – Dagcreme droge en gevoelige huid

Zoals ik net bij de scrub al uitlegde, ben ik geen fan van het wisselen van cremes voor het gezicht. Toch heb ik het even een periode geprobeerd, omdat ik graag de werking van het product wilde testen. Omdat het een plantaardige creme betreft, heeft het de vochtbalans van mijn gezicht enkel bevordert! In de winter heb ik veel last van droge plekjes in mijn gezicht. Deze zijn na een week bijna helemaal verdwenen, dankzij het gebruik van deze creme. Dus voor iedereen die alles al heeft geprobeerd om van die droge ‘winterhuid’ af te komen: dit is de oplossing!

 

Lindwoods – Hemp protëine met cacao en rode biet

Mijn ontbijt bestaat vrij standaard uit 150 gram kwark, een hand fruit en een schep whey met een beetje water in de mixer. Shakey Wakey. Ik heb mijn whey even vervangen voor de protëin van Lindwoods. Ondanks dat ik zelf nooit aan de combinatie van cacao en rode biet zou denken, was de smaak verrassend lekker. Op deze manier start je de dag met een flinke dosis eiwitten (biologisch).

 

The Health Factory – SOS magnesium spray

Ik ben sinds een tijdje weer onder behandeling van de fysio voor mijn trapezius. Ik bouw hier al mijn spanning in op en dat is werkelijk zwaar vermoeiend. Aan het einde van de dag probeer ik mijn vriend altijd even lief aan te kijken met de vraag of hij (en ik weet dat dit raar klinkt) even heel hard in mijn trapezius wil knijpen. Deze spray geeft direct ontspanning in de spieren en trekt snel in. Ideaal in combinatie met een kleine massage. Het werkt bij spierpijn en vermoeidheid in de spieren. Hartstikke handig wanneer je spierpijn hebt van een flinke workout!

 

Seacret – Dode zee badzout

Helaas heb ik op dit moment geen bad, waardoor ik dit product nog niet heb kunnen testen. Gelukkig heb ik deze vanaf juni wel in verband met de verhuizing! Zodra ik na het klussen een moment voor mezelf heb om goed te ontspannen in bad, voeg ik dit badzout direct toe,

 

Erica – Herbal styling paste

Zelf gebruik ik geen styling producten voor mijn haar (oké ik leef op droogshampoo). Daarom gaf ik deze styling paste aan iemand die het elke dag gebruikt: mijn vriend Sander. Inmiddels is het ook naar de kapper geweest, waardoor hij daadwerkelijk weer een model in zijn haar heeft. Deze styling paste houdt de hele dag vol, ook wanneer hij door de regen heeft gefietst. Sander heeft krullen, waardoor het nog wel eens lastig is om een paste te vinden die alles netjes bij elkaar houdt en voorkomt dat het kroezig wordt. Sander geeft aan dat hij blij is met de paste en hem zeker blijft gebruiken.

Wil jij nu ook zo’n goed gevulde box bemachtigen? Ga dan naar Jouwbox.nl en meld je aan voor de volgende editie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *