Food

Chocolate Chip Cookies | Maar dan anders

Chocolate chip cookies, je kent ze wel. Die koekjes gemaakt met roomboter en chocolade. Als je er eenmaal aan begint..Omdat ik deze koekjes zo lekker vind, bedacht ik een alternatief receptje voor deze rakkers, maar dan de ‘gezonde’ versie. Hiervoor heb ik mij laten inspireren door de dames van Chick Love Food. Lees: het is nog steeds een koekje, maar de voedingswaarden zijn vele malen vriendelijker. Ik neem er geregeld eentje bij het ontbijt (naast een shake).

Wat heb je nodig?

  • 75 gram havermout
  • 75 gram volkoren tarwemeel
  • 50 gram gedroogde dadels (zonder pit)
  • 50 gram pure chocolade (85% van Lindt)
  • 2 lepels kokosolie
  • 1 lepel ahornsiroop
  • scheutje water
  • 1 ei
  • snuf zeezout
  • 1 lepel honing

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vermaal de havermout in de mixer tot meel. Laat de dadels even weken in warm/gekookt water, dan vermalen ze dadelijk fijner. Voeg alle overige ingrediënten (behalve de chocolade) toe aan het havermoutmeel en mix tot een mooi beslag. Let op: het beslag mag wel stevig blijven. Neem de chocolade en hak het met een scherp mes in brokjes. Voeg de brokjes toe aan het beslag en roer het goed door. Neem een met bakpapier beklede bakplaat en vorm negen koekjes. Plaats in de oven en haal ze er na ongeveer 25 minuten uit. Even afkoelen en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *