Food

Ontbijtmuffins | met peer en cranberry’s

Ontbijten met muffins. Say what?! Ja echt! Dit weekend dook ik de keuken in en ging ik aan de slag met wat ik in huis had. Ik moest en zou muffins maken met goede macro’s die je zelfs als ontbijt kunt eten. Het was even spannend, want ze zagen er niet heel mooi uit voor ik ze in de oven plaatste. Maar het resultaat was een portie prachtige muffins die ook nog eens heerlijk roken! Vandaag deel ik het recept, zodat jij het thuis ook kunt maken. Mijn muffinsvorm is goed voor zes muffins, maar omdat ik iets te veel beslag had, heb ik ook nog het beslag voor twee muffins verdeeld over wat bakpapier en er zo gezonde repen voor tussendoor van gemaakt. De ingrediënten zijn dus eigenlijk samen goed voor acht muffins!

Wat heb je nodig

  • 214 gram havermout
  • 2 eieren
  • 190 gram Griekse yoghurt 0% vet
  • 65 gram kokosolie
  • 3 eetlepels honing
  • flinke snuf kaneel
  • 30 gram gedroogde cranberry’s
  • 45 gram pecannoten
  • 1 zakje baking soada (5 gram)
  • 1 peer

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de muffinsvorm in met een beetje olijfolie. Neem je mixer of nutribullet en vermaal de havermout tot dat het havermoutmeel is. Doe de kokosolie in een kommetje en plaats het voor circa 35 seconden in de magnetron, tot dat het volledig gesmolten is. Voeg de Griekse yoghurt, baking soda, eieren , de gesmolten kokosolie en de kaneel toe aan het havermout meel en mix dit tot een glad beslag. Dit kan met een vork of bijvoorbeeld een handmixer. Snijd de peer in stukjes en voeg dit samen met de pecannoten en de cranberry’s toe aan het beslag. Giet het vervolgens in de vormpjes (of nou ja, gieten, het is een vrij stug beslag) en plaats het voor ongeveer 30 minuten in de goed voorverwarmde oven. Laat ze nadien even afkoelen en smullen maar! Tip: ik eet de muffins met een bakje Griekse yoghurt, zodat ik de eiwitten een beetje aan kan vullen. Een volgende keer denk ik ook dat ik een schepje whey toevoeg aan het beslag.

1 ontbijtmuffin bevat 200 kcal, 13 gram vet, 17 gram koolhydraten,  en 5 gram eiwitten.
Als je ze ook gaat maken, laat je me dan even weten wat je er van vind?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *