Blog

Hallo 2019! | Mijn doelen voor het nieuwe jaar

Het is weer zo ver. We hebben met z’n allen het jaar afgesloten (met champagne en oliebollen) en zijn nu klaar voor wat het nieuwe jaar ons te bieden heeft. 2018 was een bewogen jaar. Ik schreef me in bij de KvK onder de naam Content Rebel, maar uiteindelijk bleek dit toch niet iets voor nu te zijn. Ik kwam weer terecht in de horeca, kocht mijn eerste eigen fiets (voelt als een eerste auto, echt), klom omhoog uit diepe dalen, zorgde een tijd voor papa na zijn ongeluk en uiteindelijk sluit ik het jaar af met een prachtig vooruitzicht: een nieuwe baan! Ik ben eigenlijk niet zo van het opschrijven van goede voornemens, maar toch heb ik besloten dat ik in ieder geval een paar doelen voor mezelf wil formuleren.

Succes boeken met mijn nieuwe baan

Zoals ik heel enthousiast heb gedeeld via Instagram, start ik op 7 januari als accountmanager bij PEC Zwolle Werkt. Ik moet dus nog beginnen, maar heb inmiddels al drie(!) bedrijfsuitje meegepikt. Super tof, want nu voel ik me niet helaas de ‘nieuwe’ op de werkvloer. Ik heb er onwijs veel zin in, maar ik vind het ook spannend. Ik ben door mijn loopbaan na het afstuderen wat onzeker geworden, waardoor ik nóg liever wil slagen in mijn nieuwe functie. Een mooi doel voor dit jaar is dus dat ik enorm hard mijn best ga doen op mijn nieuwe werk! En niet te vergeten: keihard genieten.

Goed voor mezelf zorgen

In 2018 heb ik precies drie maanden goed voor mezelf gezorgd. Daarna ben ik mezelf een beetje verloren in het vele werken en de structuur die er niet was. Het resultaat: onregelmatig eten, geen energie meer om te sporten & een heel ongelukkig gevoel. Vooral dat derde vind ik heel erg. Ik wilde mezelf niet aankijken in de spiegel, omdat ik zo van mezelf baal. Ik herken mezelf niet meer. Ben ik dit echt? Mijn nieuwe baan geeft me natuurlijk al een enorme boost om er weer voor te gaan (ik moet er nu immers netjes bijlopen elke dag) en ik krijg weer structuur! Gewoon iedere dag de wekker om 6 uur en m’n lunchbakjes mee. Daarnaast neem ik de komende tijd meer tijd voor mezelf. Vaker nee zeggen als ik iets eigenlijk niet wil of niet zie zitten, of ik liever mijn energie aan iets anders besteed. Ik moet leren mezelf terug te trekken, gewoon neer te ploffen met een boek en me niet schuldig te voelen wanneer ik een 100e keer omdraai in bed op zondagochtend. Want wie doet me wat? Als ik die rust kennelijk nodig heb, dan moet ik die gewoon nemen.

Het hardlopen weer oppakken

Wat mis ik het toch. Lekker hardlopen aan het begin van de avond of nog voor heel werkend Nederland ontwaakt. M’n hoofd leegmaken en iedere training merken dat het lekkerder en soepeler gaat. In 2016 liep ik een ernstige blessure op na een val van een paard. Het gekke is dat ik sinds een half jaar pas echt weer wat er aan mijn enkelbanden mankeerde. Intensieve fysio behandeling, een sportarts en een PT hebben mijn enkelbanden weer sterker gemaakt. Ik doe nog iedere ochtend een aantal oefeningen (tandenpoetsen op één been bijvoorbeeld) en ik probeer zo min mogelijk op hakken te lopen. M’n enkel voelt rustiger! Over een paar weken moet ik weer naar de sportarts en dan hoop ik toch echt een go te krijgen voor mijn hardloopplannen. Ik zou zo graag gewoon weer beginnen met een kleine afstand, één keer per week.

En natuurlijk: mijn fitte leefstijl herpakken!

Ik ben mezelf niet meer. Ik ben dit niet. Ik wil dit niet. Daarom heb ik de afgelopen maanden een traject gevolgd bij een voedingscoach om meer inzicht te krijgen in de kern van ‘mijn probleem’. Het grootste probleem bleek structuur te zijn. Ik heb een op maat gemaakt plan opgesteld gekregen waar ik mee aan de slag ga. Over een paar maanden hoop ik een mooie transformatie te delen! 🙂

Ik ben heel benieuwd naar jouw doelen voor het  nieuwe jaar! Laat je het weten in een reactie?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *