Food

Gezonde wafels | met warme frambozentopping

Wafels, wie houdt er nu niet van? Ik in ieder geval wel! Ik heb een jaartje terug een keer vijftig euro uitgegeven aan een wafelijzer. Ik gebruik ‘m bijna iedere week wel een keer om een (ontbijt)wafel te maken. Waar ik eerder altijd gebruik maakte van een wafflemix van Body&fit waar ik enkel 50 ml water aan toe hoefde te voegen, kies ik er nu juist voor om de gehele mix zelf te maken. Doe je met me mee?

Je hebt nodig

Voor de wafel(s)

  • 110 gram Griekse Yoghurt 0% vet
  • 1 heel ei
  • 40 gram havermout
  • 1 schep whey naar smaak
  • optioneel: een zakje baking soda van 5 gram. Hierdoor wordt de wafel iets luchtiger.

Voor de topping

  • 70 gram diepvries frambozen
  • een beetje water
  • Body&fit suikervrije chocoladesiroop

Zo maak je het

De wafel(s)

Neem alle ingrediënten in je mixer (of nutribullet) en mix tot een glad beslag. In de tussentijd kun je je wafelijzer alvast lekker warm laten worden. Ik spray het ijzer zelf altijd in met bakspray van Body&fit, zodat de wafel niet blijft plakken aan het ijzer. Schenk de wafelmix in het ijzer (kan ook zijn dat je hier al twee wafels uit kunt halen) en wacht tot het wafelijzer aangeeft dat je wafel klaar is.

De topping

Doe de frambozen samen met een beetje water in een pannetje op middelhoog vuur. Roer het door tot het de gewenste dikte heeft. Je kunt er ook bijvoorbeeld een druppeltje vanillearoma doorheen doen om nog meer smaak te creëren.

Plaats de wafels op je bord en schenk de warme frambozentopping er overheen. Ik gebruikte dus ook de suikervrije chocoladesiroop van Body&fit, love it! Guilt-free genieten van een wafel met chocoladesaus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *