Food

Gezonde brownie | met avocado en pure chocoladestukjes

Een gezonde brownie, kan dat eigenlijk wel? Ja zeker! Eerder deelde ik al eens verschillende receptjes voor brownies op basis van zwarte bonen en dadels, maar vandaag deel ik een receptjes voor een brownie op basis van avocado en banaan met echte chocolade stukjes. Ik eet de brownie als onderdeel van m’n ontbijt, maar hij kan ook zeker als verantwoord tussendoortje!

Wat heb je nodig?

  • 2 rijpe avocado’s
  • 2 rijpe bananen
  • 70 ml ahornsiroop
  • 2 eetlepels vanille aroma (Dr. Oetker)
  • 60 gram rauwe cacaopoeder (Body&fit)
  • 4 eieren
  • 10 gram (2 zakjes) baking soda
  • 1 reep van 50 gram Lindt chocolade 99%
  • 150 gram volkoren tarwemeel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en voorzie de cakevorm van bakpapier. Hak de avocado’s en de bananen in stukken en doe ze samen met de eieren in de mixer. Giet het gladde mengsel in een grote kom en voeg de overige ingrediënten toe (met uitzonering van de baking soda en de chocolade). Mix het geheel goed door elkaar met een handmixer/staafmixer. Snijd met een scherp mes de chocolade in kleine stukjes en voeg dit samen met de baking soda toe aan het beslag. Je gaat nu niet meer mixen, maar je roert het met een lepel door het geheel.

Giet het beslag in de cakevorm en verdeel het goed. Plaats het voor circa 30 minuten in de voorverwarmde oven. Door de baking soda zal je zien dat ‘ie al snel begint te stijgen. Wil je tussentijds even checken of de brownie al klaar is? Steek dan een satéprikker in het midden. Komt ‘ie er nat weer uit? Dan moet de brownie nog even in de oven staan. Zodra de brownie is afgekoeld, snijf je hem in ongeveer 12 stukken. Enjoy!

Op de foto zie je dat het stukje brownie is bedolven onder een chocoladesaus. Dit is een suikervrije siroop van Hershey’s.  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *