Food

Best of both worlds | Oreo en Tony cheesecake (no bake!)

Het allerbeste van twee werelden: Oreo en Tony samen verwerkt in een no bake cheesecake die je vrij snel klaar hebt voor je gasten! (of voor jezelf of course).
Ik maakte deze cheesecake speciaal voor mijn afscheid bij Vito’s waar ik bijna acht jaar in dienst ben geweest. Ik ben zelf een groot liefhebber van zowel Oreo als Tony (caramel zeezout) en besloot dit maar eens te combineren. Ook maakte ik zelf de caramelsaus die je op de cheesecake ziet! Dat was ook echt een leuk klusje. Wil jij binnenkort ook je gasten verrassen met een fantastische cheesecake? Lees dan snel verder!

Wat heb je nodig?

Voor de bodem:

 • 2 rollen oreo (classic)
 • 125 gram ongezouten roomboter

Voor de vulling

 • 400 gram monchou (tip: leg het niet buiten de koelkast voor je het gaat maken! Dan gaat het lastiger uit de verpakking)
 • 250 ml slagroom
 • 500 gram suiker
 • 1 reep Tony Caramel Zeezout
 • 4 gelatineblaadjes

Voor de topping

 • 125 ml slagroom
 • 1 theelepel vanillearoma
 • 70 gram ongezouten roomboter
 • 200 gram suiker
 • 1 flinke eetlepel grof zeezout
 • 1 reep Tony Caramel Zeezout

 

 

Hoe maak je het?

 1. Verkruimel de oreo in een mixer (ik gebruik mijn nutribullet) en doe 125 gram roomboter in een pannetje op een laag vuurtje. Laat het smelten, maar breng het niet aan de kook! Smeer in de tussentijd een springvorm in met boter en voorzie de onderkant van bakpapier
 2. Meng de roomboter met de oreokruimels en schenk het in de springvorm. Stamp goed aan met een lepel tot je de hele bodem mooi bedekt hebt. Plaats de bodem daarna in de koelkast.
 3. Neem 4 gelatineblaadjes met een beetje water in een kommetje en laat het lekker weken. In de tussentijd neem je een (hand)mixer en klop je 250 ml slagroom met 50 gram suiker. (lekker klusje)
 4. Zodra je de slagroom goed hebt opgeklopt, voeg je de monchou toe aan het mengsel (blijf mixen). Laat in de tussentijd de gelatine oplossen in een pannetje op laag vuur (niet laten koken). Plaats in een ander pannetje een reep Tony’s en laat het rustig smelten.
 5. Voeg eerst de gelatine en daarna de gesmolten Tony’s toe aan het monchou-slagroom mengsel en roer het goed door. Neem de springvorm uit de koelkast en giet het mengsel er in. Plaats het daarna lekker een aantal uur in de koelkast zodat het goed kan opstijven. In de tussentijd kun je er voor kiezen om de topping te maken! (zonder ook erg lekker, maar hey, je bent nu toch al rommel aan het maken in je keuken).
 6. Schenk 125 ml slagroom samen met 1 theelepel vanille extract in een glas en zet het even aan de kant. Neem 200 gram suiker en 100 ml later in een pannetje, roer het geheel eerst even snel door en plaat het op een middelhoog vuur. Nu niet meer roeren! De suiker wordt vanzelf bruin en het water ,ost op. Dit duurt wel even!
 7. Zodra het water is opgelost en de suiker bruin kleurt, voeg je ongeveer 70 gram roomboter toe. Nu mag je wel weer roeren πŸ™‚ Zodra de roomboter goed is opgenomen voeg je ook het glas met slagroom en vanille extract en een flinke lepel grof zeezout toe. Tada! Je hebt je eigen caramel gemaakt! Je kunt het nog een tijdje bewaren in de koelkast en het voor iets anders gebruiken als je niet alles nodig hebt voor je cheesecake.
 8. Zodra de cheesecake goed is opgestijfd kun je deze versieren met de caramelsaus, stukje tony en alle andere dingen die je lekker vindt! Eetsmakelijk πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *