Blog

The Black Cockatoo – het eerste vegan lunchcafé van Almere

Een tijdje terug werd ik uitgenodigd om op zondag 9 september aanwezig te zijn tijdens de opening van The Black Cockatoo in Almere; het eerste veganistische lunchcafé in de stad. Hartstikke tof, zeker omdat ik momenteel aan het experimenteren ben met het eten van meer plantaardige voeding. Eerlijk is eerlijk, ik zie mijzelf niet zo snel als een 100% veganist, maar het minderen van dierlijke producten in mijn leefstijl is zeker haalbaar. Afgelopen week heb ik bijvoorbeeld helemaaal geen vlees of vis gegeten!

Een kleurrijk, vintage en botanisch interieur

Ik koos er voor om voor het eerst in tijden weer een paar hakken te dragen. Eenmaal aangekomen bij The black cockatoo liep ik als Bambi op het ijs (niet best dus). Ik stond klaar met mijn Nikon die aan een panterprintband om mijn nek hing en was de allereerste bezoeker! Omdat ik de eerste was, kon ik mooi rustig een aantal foto’s schieten van de prachtige inrichting en kon ik even babbelen met de eigenaresse. Wat mij gelijk opviel, is dat het lunchcafé totaal anders is ingericht dan je bij de meeste hedendaagse restaurants ziet. Alle stoelen waren bijvoorbeeld anders van vorm en kleur. Hierover kreeg ik al snel uitleg. Eigenaresse Kimberley vertelde vol passie hoe zij Marktplaats is afgestruind, op zoek naar pareltjes die zij op kon knappen. Ze zei heel mooi dat je door het restaurant te betreden, midden in haar karakter binnen komt; felle kleuren, vintage en toch een oase van rust.

 

Tijd om te proeven (en te kletsen)

Het duurde niet lang voor er meer enthousiaste bezoekers The black cocktatoo binnen kwamen. Zo sprak ik met Lucy van Yourmealplanners. Een hele leuke meid, die samen met haar zus bouwt aan een hele gave onderneming. We dronken samen met een paar andere dames een heerlijke soya cappuccino en kletsen over eten, want dat is wat je natuurlijk doet als foodbloggers bij elkaar komen ;-). Nu vraag je je vast af wat er zoal te proeven was. Ik heb 3 keer (sorry not sorry) een heerlijk stukje vegan brownie geproefd. Echt, als je deze brownie proeft, snap je niet dat er nog brownies met dierlijke producten worden gemaakt. Je proef alle smaken die er aan toegevoegd zijn. Daarna proefde ik onder andere een vegan bitterbal, gevuld met groenten. Ook dit hapje doet niet onder aan bijvoorbeeld een Van Dobben bitterbal. Al met al voelde het bijna alsof ik aan het snaaien was, maar gelukkig waren alle producten plantaardig en dus niet gevuld met rotzooi die ons lichaam helemaal niet nodig heeft.

 

Ga je binnenkort een dagje shoppen in Almere Centrum (want dat is ook onwijs leuk), breng dan een bezoekje aan The Black Cockatoo en laat je verrassen door heerlijke veganistische recepten in een kleurrijk, duurzaam lunchcafé.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *