Food

Pittige pompoensoep met linzen

De eerste herfstige dagen hebben van zich laten horen, en dus kreeg ik al weer zin in een echte herfstsoep! Ik maak mijn soepen altijd zelf en ik probeer graag nieuwe recepten uit. Je hebt al vaker pompoensoepjes voorbij zien komen op fittastique, maar deze keer heb ik naast de kokosmelk en rode pepers ook rode linzen toegevoegd. Ik heb er nog twee dagen van kunnen lunchen, dus je hebt een goede pan vol.

Wat heb je nodig?

  • 800 gram pompoenblokjes (tip: voorgesneden blokjes van de AH)
  • 400 ml Bon Coco light (kokosmelk)
  • 1 liter tuinkruidenboullion
  • olijfolie (tip: je hebt ook olie met chili en garlic bij xenos)
  • 2 rode pepers
  • 200 gram rode linzen
  • 2 sjalotjes
  • een eetlepel aardappelzetmeel (voor het binden)
  • een eetlepel kurkuma
  • een eetlepel gember
  • een eetlepel komijn

 

Hoe maak je het?

  • Snijd de sjalotjes en fruit deze in een scheut olijfolie. Voeg ook een paar teentjes knoflook toe als je er van houdt 😉
  • Voeg de pompoenblokjes toe en besprenkel deze met de kruiden. Roer het geheel door en laat het even z’n werk doen.
  • Kook water in de waterkoker en neem twee blokjes boullion. Mix dit in een grote kom.
  • Voeg de boullion toe en laat het geheel een tijdje koken.
  • Neem de staafmixer en mix tot je de grote stukken hebt verpulverd.
  • Voeg de kokosmelk toe en snijd de rode pepers in grove stukken. Voeg deze toe inclusief pitjes.
  • Voeg de aardappelzetmeel toe en neem nogmaals de staafmixer. Mix tot je een mooi geheel krijgt.
  • Serveer met een paar grove stukken brood en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *