Food

Geroosterde bloemkoolsoep | Naar het recept van Rens Kroes

Op zondag mag ik graag wat langer rommelen in de keuken, simpelweg omdat ik er dan eindelijk echt de tijd voor heb (of neem). Ik heb een aardige collectie aan kookboeken, waaronder drie stuks van Rens Kroes. Afgelopen zondag bladerde ik door een van deze boeken en kreeg ik spontaan zin in de geroosterde bloemkoolsoep. De soep is makkelijk te maken en smaakt echt fan-tas-tisch. En je weet dat het een goed soepje is, wanneer zelfs de kat een soepkom schoon wil likken πŸ˜‰ Nu is het zo dat Gijs een wandelende pedaalemmer is, maar de schuddebuikjes van mijn boterham die wilde hij vanochtend niet hebben. Ik geloof dat ik al af begin te dwalen, tijd om het recept te delen!

Wat heb je nodig?

  • 1 hele bloemkool
  • Lekker wat knoflook en 2 rode uien
  • Olijfolie
  • Cayennepeper, kerriepoeder, zout, peper, kurkuma en komijn (lang leve de kruidenkast)
  • 1 liter water en 2 boullionblokjes
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 400 ml kokosmelk (ik kies altijd bon coco light, oranje verpakking)
  • 125 gram bladspinazie
  • Gebakken uitjes voor de garnering
  • Een lekker stuk brood om er in te dippen

Hoe maak je de geroosterde bloemkoolsoep?

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de bloemkool in roosjes en doe deze in een grote kom. Voeg 2 el olijfolie, een snuf cayennepeper, kerrie, zout en peper toe en meng het geheel goed. Plaats de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats de bakplaat voor circa 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Neem een soeppan en doe hierin 2 el olijfolie. Versnipper 2 rode uien, kurkuma, komijnpoeder en knoflook naar wens en voeg dit toe. In de tussentijd schil en snijd je een zoete aardappel in blokjes. Verwarm 1 liter water in de waterkoker en maak met de bouillonblokjes een goede bouillon. Voeg dit samen met de zoete aardappel en de kokosmelk toe en doe de deksel op de pan.

Na 20 minuten pruttelen voeg je de bloemkoolroosjes en de spinazie toe. (Bewaar een paar stukjes bloemkool voor de garnering) Neem de staafmixer en mix tot alle grove stukken vermalen zijn. Garneer de soep met gebakken uitjes en de overige stukjes bloemkool. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *