Blog

Review 15daagse teatox van Detoxshop.nl

15-daagse Teatox van Detoxshop.nl

Detoxshop.nl vroeg mij om een 15-daagse Teatox te testen. Dit pakket bestaat uit twee zakken losse thee, waarvan één variant voor de ochtend is bedoeld, en de andere variant voor de avond.  Ik vertel jullie wat ik vind van de smaak, de werking en het gebruiksgemak. 

De smaak

Zowel de ochtend- als de avondvariant ruikt heel duidelijk naar een fijne kruidenthee. Precies wat ik lekker vind! Het is de bedoeling dat je de thee ongeveer twee minuutjes laat trekken, maar ik koos er voor om de thee zeker tien minuten te laten trekken. Ik houd nu eenmaal van een duidelijke ‘thee-smaak’. De avondvariant bevat een kleine hoeveelheid valeriaan. Dit is een stofje die het scherpe randje van je stress wegneemt. Dit zit vaak ook in slaappilletjes verwerkt, omdat je er rustig van wordt. Ik vond het dan ook erg lekker om na de avondthee lekker in m’n bedje te kruipen en vrij snel in slaap te vallen.

De werking

Graag wil ik je vooraf  op het hart drukken dan een Teatox niet is bedoeld als vervanging van een maaltijd.
Ik zie vaak posts voorbij komen op social media waarin wordt beweerd dat een bepaalde afslankende thee er voor zorgt dat je zogenaamd kilo’s verliest. Onzin. Deze Teatox is simpelweg een aanvulling op je gezonde leefstijl. Je neemt een kop thee voor het ontbijt en drinkt een kop thee een half uur voor je in je bedje kruipt.

Omdat ik de Teatox gebruikte aan aanvulling op mijn gezonde, gevarieerde leefstijl, kan ik stellen dat het heeft bijgedragen aan een positieve vooruitgang in mijn ‘afval-proces’. In plaats van een kop chocomel met slagroom neem ik s’avonds een kop Teatox en ook in de trein drink ik een kop thee in plaats van een cappuccino van de Kiosk. Alleen dat al maakt dat je je beter voelt bij wat je doet. Je maakt op deze manier een bewustere keuze over welke vloeistoffen je toelaat in je lichaam. 

Het gebruiksgemak

De Teatox wordt geleverd in twee verschillende zakjes waarop duidelijk staat aangegeven welke versie voor welk dagdeel is bedoel. Het enige wat mij tegen viel toen ik de zakjes opende, is dat ik niet wist dat ik met een losse thee te maken had. Gelukkig had ik toevallig zo’n aluminium theezakding waar je losse thee in kunt plaatsen. Indien ik deze niet ergens in m’n bestekbak had verstopt, had ik dus eerst zo’n ding moeten kopen voor ik de thee kon gebruiken. Daarnaast klopt de aangegeven hoeveelheid wel heel goed. Je hebt een theelepeltje per keer nodig. De zak bevat net iets meer (afhankelijk van de grootte van je theelepel) voor twee weken.  Je schept de thee in je hanger, doet deze dicht en hangt deze in kokend water. Klaar is kees, net als bij een reguliere thee, is je thee nu klaar om op te drinken.

Al met al kan ik dus stellen dat ik deze Teatox beschouw als een aanvulling op mijn gezonde leefstijl. Het heeft weinig zin om deze Teatox te bestellen als je het wilt combineren met hamburgers 😉 De smaak is hartstikke lekker en het is makkelijk in gebruik! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *