Food

De ultieme verjaardagscake | Oreo cheesecake

#fitmetmarus is momenteel niet echt van toepassing op mijn activiteiten. Ik heb namelijk het hele weekend gesmuld van een homemade oreo cheesecake. Ik ben jarig geweest (big 25, horay) en vierde dat afgelopen weekend met familie, vrienden en collega’s. Mijn papa bakte zijn beroemde appeltaart en ik ging voor een dikke, vette cheesecake, want mijn visite moest aan het einde van de avond dikker lijken dan ik. Ik heb alleen maar lovende reacties gekregen op de cheesecake. Daarom deel ik het recept nu graag met mijn volgers <3

Wat heb je nodig?
– 600 gram monchou
– 1 klein bakje creme fraiche
– 150 gram suiker
– 3 rollen Oreo original
– 150 gram ongezouten roomboter
– 2 eieren
– 2 eetlepels aardappelzetmeel
– een reep chocolade naar keuze om er over heen te smelten

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 150 graden en vet de bakvorm goed in (de onderkant bedek je met bakpapier). Verkruimel 1 rol oreo in een mixer en smelt de roomboter zachtjes in een pannetje. Wanneer de roomboter helemaal gesmolten is, voeg je de oreokruimels toe en meng je het tot een stevig mengsel. Giet het vervolgens in de bakvorm en druk goed aan met de onderkant van een lepel. Hoera, je hebt de bodem van de cheesecake al voor elkaar!

Nu komt het gedeelte waar je onwijs gaat smeren (alllllles in mijn keuken zat onder de monchou, dus bereid je voor op een schoonmaaksessie).  Klop de monchou tot een luchtige massa en voor daarna de suiker en de eieren toe. Mix verder en voeg daarna de creme fraiche toe. Tot slot verkruimel je opnieuw een rol oreo in de mixer en voeg je dit toe aan je beslag. Roer er nog even 2 eetlepels aardappelzetmeel door heen voor het binden en giet het beslag vervolgens in de bakvorm. Plaats de cheesecake circa 45 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de cheesecake daarna op het aanrecht en laat het goed afkoelen. Plaats de cheesecake in de koelkast en laat de temperaturen daar het werk afmaken! De volgende dag heb je een prachtige cheesecake die je kunt gaan versieren met wat je maar wilt. Ik koos er voor om een reep chocolade te smelten, deze over de cheesecake te gieten en vervolgens een rol oreo te verkruimelen over de gesmolten chocolade. Ik ben heel benieuwd naar jouw variant! Deel jouw cheesecake op Instagram en gebruik de hashtag #fitmetmarus. Of ja, #fatmetmarus is dus ook oke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *