Food

Vegan broccoli courgettesoep

Vegan Broccoli courgettesoep
Ja hoor, denken we met z’n allen de winter achter de rug te hebben, komt ze gewoon weer gezellig terug. Nu mogen we eigenlijk niet klagen, want in Moskou ligt momenteel meer dan 47 cm sneeuw. Maar goed, koud weer vraagt om een warm gerecht. En bij een warm gerecht denk je met dit weer natuurlijk direct aan soep! Daarom deel ik vandaag een mega simpel gerecht voor een heerlijke broccoli courgettesoep. Oh, en het is toevallig ook nog eens een veganistisch recept.

Wat heb je nodig?
– 1 stronk broccoli van plusminus 300 gram
– 1 courgette
– 2 rode uien
– snufje komijn
– 2 tenen knoflook (oké eerlijk, ik voeg vaak veel meer toe)
– 2 blokjes tuinkruidenbouillon en ongeveer 750 ml water
– 1 blikje Bon Coco kokosmelk light van 400 ml
– 1 eetlepel aardappelzetmeel


Hoe maak je het?
Allereerst snijd je de uien en de knoflook en fruit je dit met een beetje komijn in olijfolie. Voeg na een aantal minuten de courgette in stukjes toe. Snijd de broccoli in roosjes en voeg dit na vijf minuten ook toe. Ondertussen kook je wat water en voeg je dit samen met de bouillonblokjes toe aan een aparte kom, zodat de bouillon alvast klaar is. Roer het goed door (liefst met een vork) en voeg dit toe aan de pan. Voeg daarna de kokosmelk toe en doe de pan op de deksel en laat de warmte zo’n vijftien minuten haar werk doen. Vervolgens neem je een staafmixer en maal je alles fijn. Voeg daarna een lepel aardappelzetmeel toe en roer dit goed door het geheel. Voeg een beetje zout en peper toe en voilà! Je hebt nu een heerlijke broccolisoep met hele fijne voedingswaarden.

 

Heb jij deze soep ook gemaakt? Share het op Instagram en tag mij @fitmetmarus. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *