Blog

Waarom jij je in moet schrijven voor Mudmasters

Sinds een jaar of twee heb ik er een hobby bij: Mudmasters. Ik vind het heerlijk om als een klein kind door de modder de rollen en te beuken. Eerlijk is eerlijk, soms blijf ik zeuren dat een obstacle te moeilijk is of dat ik van mening ben dat ik onderkoeld raak door de wateronderdelen, maar aan het einde van de run ben ik altijd blij dat ik mezelf heb uitgedaagd om het gewoon te doen. Heb jij wel eens een een obstaclerun gelopen? Nee? Lees dan snel verder, want ik ga je vertellen waarom dit echt op je lijstje moet!

Je loopt nooit alleen
Misschien wil jij je wel heel graag inschrijven, maar kun je niemand vinden om met je mee te gaan. Dan heb ik goed nieuws voor je, want je loopt nooit alleen! Er zijn altijd hele groepen mensen die bij de obstakels blijven staan om anderen te helpen. Daarnaast hangt er altijd een heel gemoedelijke sfeer tijdens de run. Mensen maken plezier en geven niet om de modder. Dus ook als je je alleen inschrijft, is er altijd een groep waar je je aan op kunt trekken.

Hallo conditie!
Ik hoor je al denken: ‘maar ik kan geen vijf kilometer hardlopen!’, That’s no point. Bij een mudrun gaat het niet om de tijd die je neerzet, maar om het plezier dat je tijdens de run beleeft. Ik ben zelf ooit begonnen met een run van vijf kilometer, dankzij een winactie van Fitdutchies, maar de laatste twee runs die ik heb gedaan waren beide twaalf kilometer. Mijn vriend presteert het zelfs om 21 kilometers er uit te persen (ik hijg al bij het idee). Sommige obstakels zijn best druk, omdat mensen meer tijd nodig hebben om het uit te voeren. Op dit soort momenten kun je je hartslag weer even laten dalen. Je zult merken dat je je euforisch voelt bij de finish en meer zin krijgt om geregeld te gaan hardlopen, goed voor de conditie!

Teamwork
Niet alle obstakels zijn in je eentje te overwinnen (zeker niet voor mij, haha). Daarom doe ik altijd samen met mijn vriend mee. Hij slingert mij overal overheen of laat mij op zijn schouder staan. En ja, hij staat ook wel eens op mijn schouders! Je hebt elkaar nodig tijdens zo’n run. Daarom is het ook zeer geschikt voor teambuildinguitjes van bedrijven!

Weer heel even een klein kind
Geef maar toe. Het lijkt je heus wel fijn om gewoon weer eens ongegeneerd door de modder de kruipen, rollen en rennen. Weer even klimmen in een klimrek (maar dan met een moeilijkheidgraad van +100) en er bij lopen zoals je wilt. Ik geniet er altijd volop van.

Je wilt steeds meer
Als je er eenmaal aan begint zul je merken dat je steeds moeilijkere obstakels en grotere afstanden wilt overwinnen. Je blijft jezelf op deze manier uitdagen om echt tot het randje te gaan. Daarnaast krijg je een fijn moddermasker en een t-shirt voor na het rennen, leuk toch?

De eerstvolgende editie van Mudmasters vindt plaats bij het Haarlemmermeer op 21 en 22 april 2018. Je hebt dan de keuze uit 6, 12, 18 en 42 kilometer. Zie ik je daar?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *