Food

Pittige pompoensoep

Dit weekend kwamen mijn schoonouders gezellig eten. Dit is voor mij hét moment om me uit te sloven in de keuken. Ik besloot iets te maken wat ik nog nooit zelf heb gemaakt: pompoensoep.
Ik houd van lekker pittig eten, dus ik vind het fijn als een soep ook iets meer spices bevat.
Het is heel makkelijk te maken en perfect voor dit druilerige weer!

Wat heb je nodig
– 1 pompoen (ongeveer 800 gram)
– 2 blokjes groentenbouillon en 1 liter water (ja, ik doe het graag anders dan anderen)
– 1 el olijfolie
– 1 blikje kokosmelk van 250 ml
– 2 rode pepers
– 2 rode uien
– 2 tenen knoflook
– een bosje bosui (dit klinkt leuk)
– 2 el aardappelzetmeel (voor het binden)
– Kurkuma
– Komijnzaad
– peterselie
– gember(poeder) (via Van Beekum Specerijen)

Hoe maak je het?
Snijd de rode uien en rode pepers en pers de knoflook. Leg een gedeelte van de rode pepers apart voor de uiteindelijke garnering. Fruit de knoflook, ui en rode peper met de olijfolie in de pan en voeg de kruiden toe. Snijd intussen de pompoen in blokjes en verwijder de pitten. Voeg de blokjes toe in de pan en laat het even pruttelen. Verkruimel de bouillonblokjes en voeg een liter water en de kokosmelk toe. Laat het geheel even pruttelen met de deksel op de pan. Neem de staafmixer en mix tot het een mooi geheel is. Voeg de aardappelzetmeel toe en roer het goed door de soep heen. Snijd de bosui en voeg dit toe. Garneer uiteindelijk met de rode peper die je aan het begin apart heb gelegd en voeg wat peterselie toe. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *