Food

Pittige garnalencurry

Hi there! Zoals je misschien al weet heb ik afgelopen zomer door Thailand gereisd. Hier heb ik de lekkerste gerechten EVER kunnen eten. Mijn favoriet blijft de Phanaeng Curry. Nu heb ik hier in Nederland natuurlijk niet alle ingrediënten om dit gerecht na te bootsen, maar het lukt me wel om een lekkere curry op tafel te zetten. Hiervoor gebruik ik de kruiden van Van Beekum Specerijen . Vooral de gember- en citroengraspoeder maken dat de curry lekker op smaak komt. Daarnaast scheelt het me een hoop gepruts met het schillen en snijden van gember!

Je hebt nodig:
– 2 rode pepers
– 2 rode uien
– 5 teentjes knoflook
– lepel olijfolie
– 400 gram tomatenblokjes
– 400 ml kokosmelk uit blik
– 240 gram Chinese roerbakgroente
– Kurkuma
– Komijn
– Gember(poeder)
– Citroengras
– peterselie
– peper en zout
– 300 gram garnalen
– Pandanrijst

Zo maak je het:
Snijd de rode pepers fijn (behoud de pitjes), snijd de uien en pers de knoflook. Houd een beetje knoflook apart voor het marineren van de garnalen. Doe een beetje olijfolie in een wokpan en laat de ui, peper en knoflook lekker fruiten. Voeg kurkuma, komijn, gember en citroengras toe. Daarna doe je de garnalen in een kommetje en marineer je ze met een beetje olijfolie, peper, zout, peterselie en knoflook.

Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, kokosmelk en garnalen toe. Doe eventueel een deksel op de pan en laat het geheel lekker koken. Intussen zet je de pandanrijst op het vuur en roerbak de extra groenten in een pan. Wanneer de curry ingekookt is en de rijst is gekookt, zet je het vuur uit en giet je de rijst af. Laat de rijst nog 10 minuten met de deksel er op staan. Eet smakelijk!

Heb jij dit recept gebruikt voor het maken van een lekkere curry? Deel het met mij! Gebruik de hashtag #fitmetmarus 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *