Food

Choco bananenbrood

Yes, ik houd van bananenbrood en vandaag was het een echte zondag-bakdag. Ik wilde eigenlijk gewoon een basic bananenbrood bakken, maar zoals dat bij mij vaker gaat besloot ik er tijdens het bakproces van alles bij in te gooien. Het resultaat: een choco banenenbrood! Ja, dit klinkt als een vette hap, maar dat is het dus absoluut niet!

Wat heb je nodig
– 3 bananen
– handje dadels zonder pit
– 3 eieren
– 1 el ahornsiroop
– 1 el bakpoeder
– 100 gram havermoutmeel
– 50 gram maismeel
– 60 gram rauwe cacao (Body&Fit)
– handje cranberry’s
– eventueel nog een notenmix of mueslimix

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de bananen in stukjes en ontdoe de dadels van de pit. Doe de bananen en de dadels samen in de mixer en mix het tot een mooi beslag. Daarna neem je een schone mixbeker en vermaal je de havermout tot een meel. Vervolgens neem je een kom en klop je de eieren los. Voeg hier het havermoutmeel en maismeel aan toe. Vervolgens voeg je ook de cacaopoeder en bakpoeder toe. Daarna voeg je het bananen-dadelbeslag toe en mix je het geheel tot een mooi beslag. Tot slot voeg je de ahornsioop, cranberry’s en eventueel de notenmix toe. Giet het beslag in de bakvorm (bekleed met bakpapier) en zet het voor ongeveer 40 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *