Food

Bananenbrood met spinazie

Bananenbrood is inmiddels een klassieker in fitfoodland. Het is lekker, vullend, voedzaam en vooral erg makkelijk om te maken! Omdat ik weer eens veel te veel groenten heb gekocht op de markt waardoor ik het niet op krijg, besloot ik gisteren in een opwelling om spinazie toe te voegen aan het beslag van mijn bananenbrood. Het resultaat? Een iets wat groenachtige cake met een verdomd lekkere smaak. Heerlijk als ontbijt of tussendoortje en ik ga je vertellen hoe je ‘m maakt!

Wat heb je nodig?
– 60 gram dadels zonder pit
– 3 bananen
– 100 gram kokosmeel
– 100 gram havermout(meel)
– 3 eieren waarvan 1 eigeel (de andere twee scheid je dus van het eiwit)
– handje pitten naar keuze
– handje gojibessen
– handje verse bladspinazie
– Bakvorm
– Bakpapier

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de dadels in stukken en doe deze samen met de bananen in de mixer en mix het tot een glad beslag. In een schone mixer maal je de havermout tot havermoutmeel. Voeg dit samen met de kokosmeel, de noten, eieren, gojibessen en de spinazie toe aan het mengsel en mix tot het een mooi groen beslag is. Giet het beslag in een cakevorm die je hebt voorzien van bakpapier en plaats de vorm voor 50 minuten in de goed voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *