Food

Pannenkoekjes van bonen en spinazie

Inmiddels is het wel bekend dat ik veel gerechten klaarmaak op basis van bonen, zoals mijn zwarte bonen brownie 2.0 (absolute favoriet) maar vandaag heb ik echt een nieuwe ontdekking gedaan: je kunt dus ook pannenkoeken maken met kidneybonen! Super lekker, voedzaam en heel makkelijk te maken.

Wat heb je nodig?
– 1 blik rode kidneybonen
– hand verse bladspinazie
– 2 eieren
– snuf kerriepoeder
– 2 tenen knoflook

Bereiding
Doe de spinazie in een mixer en mix de spinazie fijn. Breek de eieren open in een kom en voeg de spinazie, kerriepoeder en geperste knoflook toe. Laat de kidneybonen goed uitlekken en prak ze fijn in een ander kommetje. Vervolgens voeg je het bonenmengsel toe aan de andere kom en roer je het geheel goed door elkaar. Zet een koekenpan op het vuur, verhit een scheutje olijf/kokosolie en maak steeds twee hoopjes met het mengsel in de pan. Na ongeveer drie minuten kun je de pannenkoekjes omdraaien. Serveer de pannenkoekjes en eetsmakelijk!

* het is ook lekker om bijvoorbeeld kwark met blauwe bessen toe te voegen als topping!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *