Hersenspinsels

Het zwarte gat na het afstuderen


YAY! Na vier jaar ploeteren en knokken heb ik nu eindelijk dat felbegeerde papiertje in handen, of nou ja, in een mooi zilveren blik. Vol energie en klaar voor de arbeidsmarkt. Alle dagen staan nu in het teken van het vinden van een leuke startersbaan. Ik raak dan ook gefrustreerd wanneer ik een leuke vacature moet overslaan, omdat de organisatie vraagt naar een starter (lees: iemand die dus net komt kijken) met minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie. Top.

Ik kom dus net kijken
Gedurende de opleiding heb ik onwijs veel geleerd. Dankzij de minoren heb ik kunnen proeven van verschillende thema’s binnen het vakgebied en het communicatiebureau binnen de hogeschool bood mij de kans te ervaren hoe het voelt om als een echte communicatiemedewerker te functioneren. Ik heb een goed gevuld CV en heb veel relevante werkervaring opgedaan in de vorm van stages. Toch kom ik nog maar net kijken, want nu pas is het werkelijk tijd voor die verantwoordelijkheid die bij een ‘echte grote mensen baan’ hoort.

LINDA. Maar dan anders
Om een beetje op te vallen binnen de massa, heb ik een tijdschrift gemaakt over mijzelf. Dit klinkt heel narcistisch, maar zelf vind ik het een goede zet. In plaats van een A4tje met daarop kort en bondig de informatie over mijn opleidingen en werkervaring, heb ik dezelfde informatie verwerkt in verschillende artikelen. Mijn profiel is verwerkt in het artikel ‘Twintig feiten over Maruschka’ en mijn opleidingen en werkervaring delen een ruimte in het artikel ‘Mijn klim naar succes’. Man, wat wil ik graag aan de slag.

Het zwarte gat
Wat? Ja, een zwart gat. Vier jaar lang heb ik mega hard gewerkt om dat diploma te halen en tijdens het afstuderen heb ik alle energie die door mijn lijf stroomde in mijn scriptie gestopt. Tijdens de dagen voor de deadline heb ik mijzelf zelfs opgesloten in mijn kamertje met een bak eten en mijn laptop. Nu is het klaar, ik heb de finish gehaald. Mijn ritme is weg, mijn schoolboeken zien er stoffig uit en ik vul mijn dagen zo veel mogelijk met werken in het restaurant waar ik al zes jaar trouw functioneer, bloggen en sporten.

Think again
Mijn boodschap aan organisaties die graag (jonge) starters willen werven: kijk alsjeblieft nog eens naar het lijstje met eisen dat je toevoegt aan een vacature. We komen net kijken, maar willen dolgraag aan de slag! De jonge professional heeft behoefte aan het uitvoeren van zinvol werk, zelfontwikkeling en coaching. In ruil daarvoor krijg je een net-afgestudeerde-vers-van-de-pers-collega die je volledig kunt kneden naar de wensen van de organisatie. Win-win?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *