Food

Ultimate cheatmeal: oreo cheesecake

OMG. Voor Valentijnsdag heb ik dus echt de ultieme cheat gebakken: oreo cheesecake. De macro’s wil ik gewoon echt niet berekenen, want dan val ik spontaan dood neer. Eet dit dus niet iedere dag! haha.

De cheesecake op de foto is ook voorzien van suikerhartjes*

Wat heb je nodig?
– drie rollen oreo original
– 70 gram roomboter
– 4 eieren
– 250 gram Griekse yoghurt
– 175 gram suiker
– 100 gram monchou
– 100 gram mascarpone

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de roomboter in de magnetron en mix één rol oreo in de mixer fijn. Voeg dit samen en doe dit in de ingevette bakbodem (dit vormt de bodem van de cheesecake). Vervolgens doe je de eieren, de suiker, monchou, Griekse yoghurt en mascarpone in een grote kom en mix je dit goed door elkaar met een elektrische (staaf)mixer. Verkruimel nog een rol oreo en voeg deze toe aan de mix. Wanneer het goed is gemengd, giet je het beslag in de bakvorm. Plaats de bakvorm voor circa 60 minuten in de oven. Laat de cheesecake goed afkoelen voor je hem in de koelkast plaatst. Vervolgens kun je overwegen om chocolade te smelten om de cheesecake mee te toppen en de laatste rol oreo’s hierover te verkruimelen met je handen. Niet? Dan eet je die laatste rol lekker op!

Succes en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *