Blog

Vijf redenen waarom jij NU het roer om moet gooien

De eerste maand van het nieuwe jaar is al bijna weer voorbij. Misschien heb jij jezelf met oud en nieuw voorgenomen om het roer om te gooien; om gezond te gaan leven.
Hoe gaat dat tot nu toe? Ben je al blij met de veranderingen die jouw lichaam laat zien?
Of ben je het eigenlijk al weer zat en verlang je enorm naar de gewoontes die je voor 1 januari normaal vond? De kans is groot dat je hals over kop de sportschool in bent gerend en als een gek bent gaan rennen op de loopband. Misschien heb je al het ‘ongezonde’ eten verbannen en eet je alleen maar konijnenvoer. Weet alsjeblieft dat dit niet de manier is waarop je dit aan moet pakken. Eerder schreef ik al een blog over het zetten van de eerste stappen richting een gezonde leefstijl. Wellicht kunnen deze tips jou helpen om voorzichtig een aantal eerste veranderingen door te voeren. Vandaag richt ik mij even op een stap die je daarvoor neemt: je mindset. Het is belangrijk dat je niet alleen je leefstijl omgooit omdat je een negatief zelfbeeld hebt of omdat je vindt dat je te ‘dik’ bent. Daarom deel ik vandaag tien redenen waarom een gezonde leefstijl zo verdomd fijn is!

1:  Het geeft je energie
Door dagelijks de voeding te nuttigen die jouw lichaam nodig heeft, geef je je lichaam de energie die het nodig heeft. Tegenwoordig eten veel mensen te veel producten die veel suikers en snelle koolhydraten bevatten. Deze suikers geven je een tijdelijke piek, waarnaar je direct weer een dip krijgt in je suikerspiegel. Ikzelf heb ervaren dat ik dan enorm energieloos ben. Wanneer je lichaam binnenkrijgt waar het om vraagt, word je beloond met een dosis energie!

2: Gelukshormonen
Wanneer je sport, maken je herensen gelukshormonen aan. Deze gelukshormonen zorgen er voor dat je je happy voelt! Wellicht merk je dit nog niet direct tijdens het fitnessen, maar er na zul je het zeker merken.

3: Eigenwaarde #LOVEYOURSELFOKE
Veel mensen (meiden) verliezen hun eigenwaarde door wat ze in de spiegel zien. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door alle (sociale) media. Iedere dag komen er foto’s voorbij van meiden met een droomlichaam. Ze lijken alles voor elkaar te hebben: ze zien er goed uit, wonen in een mooi huis en doen enkel leuke dingen. WRONG. Ieder mens heeft zo zijn of haar flaws. Door zelf het roer om te gooien: goed te eten, te bewegen en vooral POSITIEF in het leven te staan, krijg je langzaam maar zeker je eigenwaarde terug. Dit is niet een proces van een dag, eerder een jaar, misschien zelfs langer. Ik kan je wel vertellen dat van alle dingen die deze leefstijl mij heeft opgeleverd, mijn eigenwaarde de belangrijkste is geweest.

4: Die leuke spijkerbroek past je weer
Eerlijk is eerlijk, iedereen vindt het fantastisch wanneer een oud kledingstuk weer past!
Wanneer je na een tijdje weer eens een oude broek uit de kast vist, zul je zien dat deze al een stuk soepeler over je heupen glijdt. Zo heb ik zelf ooit een broek gekocht, het kaartje er af geknipt en geprobeerd de broek aan te trekken. Je raad het al, ik paste er van je lang zal ze leven niet in. Een half jaartje later, toen ik al flink op weg was mijn nieuwe leefstijl, paste ik de broek!

5: Je wordt er simpelweg gelukkiger van
Wanneer je gezond leeft, voldoende beweegt, jezelf steeds doelen stelt en luistert naar je lichaam, zul je merken dat je een gelukkiger mens wordt! Alle redenen hiervoor bij elkaar opgesteld staat voor puur geluk. Houd van je lichaam, stel doelen en sta positief in het leven. Kijk niet vol ongenoegen naar de foto’s van de zogenaamde ‘perfecte’ meiden, maar bekijk jezelf in de spiegel. Lach elke dag even naar jezelf en geniet van het proces.

XOXO
Maruschka

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *