Food

Pizza met bloemkoolbodem

EVERYBODY LOVES PIZZA!  
En wie zegt dat dit niet zo is, liegt. punt. Maaarrrr.. pizza bevat helaas veel koolhydraten en verzadigde vetten. Inmiddels zie je steeds vaker recepten voorbijkomen waarbij de bodem van de pizza is gemaakt van bloemkool of rode biet. Ik heb twee keer eerder pizza met bloemkoolbodem gemaakt, maar eigenlijk was dit het steeds net niet. Inmiddels ben ik er uit hoe je het wel kunt fixen! Daarom vandaag: het recept voor een bloemkoolbodempizza.

Wat heb je nodig?
Voor de bodem
– 1 ei
– 150 gram Hüttenkäse
– een grote bloemkool
– oregano

Voor de topping
– handje tomaten
– blikje tomatensaus
– paprika
– parmaham
– parmezaanvlokken
– rucola

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook deze gaar. Laat de gekookte bloemkool even uitlekken en schep het in een keukenmachine. Mix tot de bloemkool helemaal vermalen is. Vervolgens schep je de bloemkoolkruimels in een theedoek en wring je het goed uit, want het vocht met er zo veel mogelijk uit. Meng de pulp met het ei, de Hüttenkäse, oregano en wat zout in een kom.

Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Verdeel het mengsel op de bakplaat en maak er een dunne bodem van, dit kun je doen met een lepel. Bak de bodem 15 minuten en draai het daarna om. Ik gebruik hierbij een nieuw stuk bakpapier. Na 10 minuten haal je de bakplaat uit de oven en bedek je de bodem met alles wat jij lekker vindt op je pizza. Hierboven heb ik de ingrediënten benoemd die ik zelf heb verwerkt de laatste keer. Plaats hierna de bakplaat voor plusminus 10 minuten in de oven. Voila! Uw eigen gemaakte pizza!

Enjoy & eet smakelijk!
X

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *