Food

December cheatmeal: pepernotencake

Het is vandaag 1 december! Vanaf vandaag mogen we legaal pepernoten en chocoladeletters eten (en toch ben ik een maand terug al begonnen). Vier jij binnenkort pakjesavond met familie of vrienden? Probeer dan eens deze pepernotencake te maken en hen hiermee te verleiden om alle cadeautjes bij jou in te leveren. Gewoon omdat het kan.

Wat heb je nodig?

– 1 flinke courgette
– 300 gram speltmeel
– 3 eieren
– 200 gram pepernoten
– 150 ml olijfolie
– 100 gram honing
– 1 eetlepel kaneel
– twee theelepels bakpoeder
– een brok speculaas
– snufje zout

Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden en kies een bakvorm en vet deze in. Klop de eieren los, voeg de olijfolie en honing toe en rasp de courgette. Let op: de courgette bevat veel vocht, dus knijp de courgetterasp uit in een theedoek voor je deze aan het beslag toevoegt. Vervolgens mix het mengsel tot een glad beslag. Voeg daarna de zout, het meel, de bakpoeder, 120 gram verkruimelde pepernoten, het verkruimelde stuk speculaas en de kaneel toe. Roer dit lekker door en giet het beslag in de vorm. Gooi de resterende pepernoten over het beslag en plaats de bakvorm voor circa 45 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

+ ter variatie kun je ook pure chocolade smelten en deze over de cake gieten nadat je de cake uit de oven hebt gehaald. (Ik gebruik chocolade met 99% cacao).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *