Food

Zwarte bonen brownie 2.0

Je ziet ze tegenwoordig meerdere keren per dag voorbij komen op je Instagramtimeline: zwarte bonen brownies. Ik heb eerder een recept gedeeld om deze te maken, maar heb inmiddels een upgrade! Daarom vandaag: de zwarte bonen brownie 2.0
Wat heb je nodig?
– 2 eieren
– 1 theelepel bakpoeder (zelfrijzend bakmeel)
– 150 gram dadels zonder pit
– 70 gram cacaopoeder
– 1 schep vanille whey
– 400 gram zwarte bonen (blik bonduelle)
– 50 gram pure chocolade (99% cacao)
– 1 eetlepel gesmolten kokosolie

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat de zwarte bonen uitlekken, laat de dadels even weken in heet water en doe de kokosolie kort in de magnetron tot het is gesmolten. Voeg vervolgens alle ingrediënten behalve de pure chocolade toe aan de mixer. Mix het tot een smeuïg beslag en giet het in de bakvorm (doe er wel even bakpapier in). Plaats de vorm voor 20 minuten in de oven. Controleer na 20 minuten of de brownie goed is met een satéprikker. Haal de vorm uit de oven en doe de pure chocolade in een pannetje op middelhoog vuur. Blijf roeren tot het geheel is gesmolten en giet het over de brownie. Laat het geheel goed afkoelen en bewaar in de koelkast. Optioneel: je kunt ook een eetlepel chiazaad, lijnzaad, cranberry’s of noten toevoegen aan het beslag!

Eet smakelijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *