Food

Pittige pompoen-wortel-paprikasoep

He hoi! Wat is het de laatste dagen raar weer he? Het varieert van muts-weer tot doe mij m’n T-shirt maar weer. Een aantal dagen terug deelde ik al een recept voor linzensoep. Twee dagen terug had ik alweer (ja echt) zin in soep en ben ik met alles wat ik in huis had de keuken in gedoken. Het resultaat: een lekker, pittig soepje!

Wat heb je nodig?
– 400 gram pompoenblokjes
– 1 gele paprika
– 200 gram worteltjes
– 4 tenen knoflook
– 1 zoete aardappel
– 2 rode uien
–  1 of 2 rode pepers
– 2 bouillonblokjes (tuinkruiden)
– 600 ml water
– eetlepel kurkuma
– theelepel komijn
– theelepel kerrie
– kookroom light
– snufje tijm voor de garnering

Hoe maak je het
Snijd de ui, peper en knoflook fijn. Doe het samen met de kruiden en een scheutje olijfolie in de pan en laat het lekker fruiten. Ondertussen snijd je de wortels, paprika en aardappel in stukken.  Na ongeveer 3 minuten voeg je de wortel, paprika, pompoen en aardappel toe aan de koekenpan. Voeg direct daarna het water en de bouillon toe. Laat het geheel lekker pruttelen voor ongeveer 35 minuten. Roer je het mengsel af en toe door. Na 35 minuten verfijn je de soep met de staafmixer. Voeg een scheutje kookroom toe en garneer met een beetje tijm. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *