Food

Goed gevulde linzensoep

Ik had vanmiddag spontaan zin in linzensoep, dus heb ik de supermarkt geplunderd en een lekker een soepje in elkaar gemikt. Oh en nu zit ik vol. ugh.

Wat heb je nodig?
– 200 gram linzen
– 2 bouillonblokjes voor 700 ml bouillon (tuinkruiden)
– handje mini worteltjes
– 2 rode uien
– 2 tenen knoflook
– een halve rode peper
– 300 gram tomatenblokjes uit een pakje
– 2 kleine zoete aardappels
– theelepel komijn
– theelepel kurkuma
– snufje peper en zout
– scheut kookroom light
– peterselie

Hoe maak je het?
Snijd de uien, peper en knoflook klein. Schil de zoete aardappels en snijd deze en de wortels in blokjes. Giet een scheutje olijfolie in de pan en fruit het uitje met de knoflook, rode peper, komijn en kurkuma. Voeg na ongeveer twee minuten de zoete aardappel, wortels, linzen, bouillon en tomatenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het ongeveer dertig minuten pruttelen en vergeet niet af en toe te roeren.
Na dertig minuten breng je de soep verder op smaak met een scheut kookroom, peper en zout. Pureer de soep kort met een staafmixer. Niet te lang, want de soep moet lekker stevig blijven! Garneer met peterselie en serveer met bijvoorbeeld een stuk volkoren (spelt)brood. Indien je het lekker vindt, kun je ook een handje geraspte kaas toevoegen.

Eet smakelijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *