Blog

De toegevoegde waarde van Instagram in mijn ‘fitte lifestyle’

Veel mensen vragen het zich af. Waarom plaatsen ‘foodies’ van iedere maaltijd en sportsessie een foto op Instagram? Wat is de toegevoegde waarde? Deze vraag werd mij enige tijd geleden gesteld door een journaliste van de hogeschoolkrant van Windesheim. Destijds heb ik antwoord gegeven op deze vraag. Vandaag deel ik het met jullie!

Inspiratiebron
Allereerst ben ik begonnen als fitstagrammer, omdat ik van mening ben dat je onwijs veel goede ideeën kunt opdoen tijdens het bekijken van de posts van relevante accounts. Denk hierbij aan voorbeelden van effectieve workouts, sportkleding en voedings(schema’s).
Ik volg een groot aantal mensen op Instagram, waarvan er een aantal voor mij echt een inspiratiebron zijn!

Motiveren
Op koude avonden kun je mij met wat pech in mijn oversized pyama met twee handen in een zak chocoladepepernoten aantreffen op de bank, terwijl ik ‘say yes to the dress’ kijk. Op dit soort avonden ben ik even mijn motivatie kwijt om te sporten, weet ik even niet meer zo goed naar welke doelen ik toewerk. Weet je wat dan werkt? Instagram. Wanneer ik mijn feed open en foto’s van anderen voorbij zie komen, gooi ik mijn chocoladepepernoten terug de la in (ik sluit de zak wel goed af, want ik wil ze later niet slof op moeten eten. JA ik eet ze op) en spring ik op de fiets richting de gym 🙂

Community
Hoe gek het misschien ook klinkt, na enige tijd heb je het gevoel dat je al die mensen op je tijdlijn kent. Kent, omdat je iedere dag kunt zien wat hen bezighoudt, welke workouts ze hebben geknald en welke lekkere gerechten zij hebben gegeten. Maar je ziet ook wanneer iemand in de put zit, geen motivatie meer heeft of een andere nare ervaring meemaakt. Mensen hebben oprecht interesse in elkaar! Dat vind ik onwijs tof.

Waarvoor zet ik Instagram dan in?
Heel simpel, ik wil mensen inspireren. Ik wil mensen helpen om het roer om te gooien, om goed voor zichzelf te gaan zorgen. Door middel van foto’s die ik deel op Instagram, hoop ik dat ik ergens op de wereld iemand kan motiveren om hetzelfde te doen als ik. Volg je mij nog niet? Doe dat dan nu via @fitmetmarus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *