Food

Zelfgemaakt bananenbrood

Voor sommige mensen is het best moeilijk om te minderen met het eten van brood. Voor al deze mensen heb ik een lekker alternatief: bananenbrood! Lekker, laag in carbs en je kunt er eindeloos mee variëren. Vandaag deel ik mijn ‘basis’ recept waarmee je zelf lekker kunt experimenteren.

Ingrediënten
– 3 bananen
– 60 gram dadels zonder pit
– 100 gram amandelmeel
– 50 gram havermoutmeel
– 3 eieren
– handje pepitapitten
– handje gojibessen
– handje walnoten

Benodigde materialen
– mixer (ik gebruik uiteraard mijn nutribullet)
– grote kom + garde
– oven
– cakevorm

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de bananen in stukken en voeg deze samen met de dadels toe aan de blender en mix tot het een fijn beslag is. Verpulver daarna de havermout fijn (in een schone mixer!). Neem de grote kom en klop hierin de eieren op en voeg daarna het bananen-dadel beslag hier aan toe. Even doorroeren en vervolgens het amandelmeel en het havermoutmeel toevoegen. Voeg tot slot de pitten en bessen toe aan het beslag en giet het in een cakevorm. Plaats het bananenbroodbeslag gedurende 50 minuten in de voorverwarmde oven. Houd het brood af en toe in de gaten en check of de bovenkant niet te donker wordt. Indien dit wel zo is, dek de bovenkant dan af met aluminiumpapier. Je kunt controleren of het brood klaar is door een satéprikker in het brood te prikken. Wanneer deze droog is wanneer je hem weer verwijdert, is het brood klaar. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *