Food

Mijn favoriete ontbijt: mugcake!

Er is veel vraag geweest naar de meest-voorkomende ontbijtsnap: de mugcake! Daarom nu eindelijk een receptje om dit heerlijke ontbijtje voortaan ook zelf te maken. Ik varieer onwijs met de ingrediënten en toppings, ik raad jou dus aan het zelfde te doen. Zo ontdek je vanzelf hoe jij jouw mugcake het lekkerst vindt!

Ingrediënten
– 1 banaan
– 1 ei
– handje havermout
– handje gojibessen
– magere kwark, skyr of Optimel Griekse stijl (kers is het lekkerst!)
– bevroren frambozen, een handje aardbeitjes of blauwe bessen

Benodigde materialen
– een kommetje (ik gebruik altijd een ‘vlakom’)
– vork
– magnetron

Bereiding
Neem de kom en prak hierin de banaan fijn. Voeg het ei, de havermout en de gojibessen toe en roer het geheel goed door. Plaats de kom gedurende twee minuten op 800 watt in de magnetron. Verwijder de kom uit de magnetron en zet het op de kop op een bord. Voilla, nu heb je je eigen mugcake! Maar we zijn nog niet klaar. Nu de mugcake op het bord ligt kun je beginnen met het toppen. Neem een paar lepels kwark, skyr of Optimel Griekse stijl en plaats dit boven op de mugcake. Maak het af met een handje fruit en voeg wanneer je het lekker vindt een beetje honing of kaneel toe. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *