Food

Courgetti met cherrytomaatjes en kalkoen

Je hebt er vast al iets over gehoord: spaghetti gemaakt van courgette. Super lekker, makkelijk te maken en low carb! Zo kun je zonder schuldgevoel genieten van een pasta 🙂 Om de courgetti-slierten te maken heb je de veggie magic nodig. Deze kun je voor een tientje aanschaffen bij Blokker.

Ingrediënten (voor twee personen)
– 2 courgettes (ik reken 1 courgette per persoon)
– 1 bakje cherrytomaatjes
– 1 bolletje magere mozzerella
– 2 teentjes knoflook
– 1 rode ui of 2 bosuitjes
– 400 gram kalkoenfilet (je kunt natuurlijk ook kip of mager gehakt kiezen)
– 100 gram champignons
– 1 lepel kokosolie (als je dit niet hebt, gebruik dan olijfolie)
– indien je het hebt is oregano ook lekker om toe te voegen

Benodigde materialen
– meest belangrijk: de veggie magic!
– wokpan
– snijplank + mes

Bereidingswijze 
Snijd de ui en de knoflook fijn en doe dit samen met de kokosolie in de pan. Fruit het een beetje en voeg dan de blokjes kalkoenfilet toe. Terwijl de kalkoen in de pan gaar wordt, gebruik je de veggie magic om de courgetti te maken. Voeg de cherrytomaatjes, mozzerella en de champignons toe aan het geheel en wacht tot de tomaatjes zacht worden en er hierdoor een soort pastasaus ontstaat. Voeg tot slot de courgetti toe en roer dit goed door het geheel heen. Na ongeveer vijf minuutjes kun je de courgetti serveren: let op, je hoeft de courgetti dus niet te koken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *