Food

Zelfgemaakte mueslirepen

Wanneer ik mueslirepen wil kopen in de supermarkt lees ik altijd even door wat er precies allemaal inzit. Dit lijdt er eigenlijk altijd toe dat ik het niet koop, omdat er vaak veel te veel ‘rommel’ in zit. Daarom besloot ik vanochtend om mijn eigen mueslirepen te maken! Simpel, lekker en je hebt zelf in de hand wat er allemaal wel en niet in zit!

Ingrediënten (voor plusminus 8 repen)
– 2 bananen
– 4 eiwitten (het eigeel gebruik je dus niet)
– 100 gram honing
– 2 theelepels kaneel
– 40g gesmolten kokosolie/boter (kokosolie is beter dan gewone boter!)
– 2 eetlepels tarwebloem
– 200 gram havermout
– handje gojibessen/lijnzaad
– 190 gram eat natural ontbijtgranen (ik gebruik de glutenvrije variatie, gewoon omdat die megalekker is!)

Benodigde materialen
– maatbeker
– oven
– bakpapier
– garde
– grote kom

Bereiding
Ter voorbereiding verwarm je de kokosolie in een klein pannetje op laag vuur. Zorg dat het niet te heet wordt en verdwijnt. Hak de bananen in kleine stukjes  en verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de eiwitten los samen met de honing, de kaneel en de gesmolten kokosolie (of boter). Voeg daarna de eatnatural ontbijtgranen toe aan het mengsel en klop het nog verder door. Tot slot voeg je de havermout en de stukjes banaan toe. Roer het geheel nog een keer goed door en verdeel het daarna over de bakplaat met bakpapier als één grote koek (circa 1 cm dik, en ja, dit doe je lekker met je handen!) Bak de koek 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat uit de oven en snijd de koek in het gewenste aantal repen. Bak de repen nog circa 10 minuten tot er een krokant randje aan de repen ontstaat. laat de repen volledig afkoelen en bewaar ze in een afgesloten trommel. Eetsmakelijk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *