Food

Zoete aardappelfrieten uit de oven

Zoete aardappelen. Je kunt er onwijs veel mee! Koken, bakken, poffen, pureren..
Vandaag deel ik een recept voor zoete aardappelfrieten. Op deze manier kun je op een verantwoorde manier een frietje nuttigen. Ik laat de schil om de zoete aardappels heen zitten, maar als je dit zelf niet lekker vindt kunt je deze natuurlijk verwijderen. Een portie zoete aardappelfrieten van 200 gram bevat 172 kcal, 0,1 gram vet, 40,42 gram koolhydraten en 3,14 gram eiwitten.

Ingrediënten (voor twee personen)
– 400 gram zoete aardappels
– twee eetlepels olijfolie
– een handje tijm
– een handje oregano
– een snuf (zee)zout
– een snuf peper

Benodigde materialen
– een oven + ovenplaat
– bakpapier
– een mes
– een grote kom

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Was de aardappels en snijd ze in frieten (dikte naar keuze). Doe de frieten in een kom en voeg twee eetlepels olijfolie en de kruiden toe en mix het geheel goed door met je handen. Vervolgens plaats je een stuk bakpapier op de ovenplaat en verdeel je de frieten over de plaat. Plaats de frieten gedurende 40 minuten in het midden van de oven. Na 20 minuten is het verstandig om met een spatel de frieten even om te draaien. Na 40 minuten verwijder je de plaat uit de oven en serveer de frieten met bijvoorbeeld een frisse salade en een stukje vlees.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *