Food

Havermout pannenkoekjes

Hoe lekker is het om te variëren met je ontbijt? Ik eet vaak magere kwark met fruit of een gerechtje dat bestaat uit eitjes. Vandaag heb ik een lekkere havermout pannenkoek gemaakt, een aanrader!

Ingrediënten (voor één pannenkoek)
– 60 gram bloem (dit kun je ook vervangen voor amandelmeel)
– 1 ei
– 100 ml halfvolle melk (of amandelmelk)
– handje havermout
– voor de smaak/ topping gebruik ik kaneel en aardbeitjes, maar je kunt je pannenkoek beleggen met alles wat jij zelf lekker vindt!

Benodigde materialen
– koekenpan
– spatel
– kom (om het beslag in te maken)
– garde

Bereiding
Neem de kom en voeg de bloem, de melk, de havermout en het ei toe. Meng het met de garde tot een gladde massa. Verplaats de inhoud van de kom in de koekenpan en bak de pannenkoek aan beide zijdes lichtbruin. Maak de pannenkoek af met bijvoorbeeld kaneel en aardbeitjes. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *