Food

Andijviestampot met paprika

Denk je net dat de winter afgelopen is, wordt het ineens weer koud buiten!
Laat die frisse salades dan maar weer zitten, tijd om een lekker stampotje te maken.
Graag varieer ik met de inhoud van mijn stampot, vandaar dat ik vandaag een stampotje van zoete aardappel, andijvie, rode puntpaprika en spekjes met jullie deel.

Ingrediënten (plusminus drie personen)
– 1 kilo zoete aardappelen
– 500 gram rauwe andijvie
– twee rode puntparika’s
– zakje magere spekjes
– houd je van pittig? Doe er dan wat cayennepeper bij (poedervorm)

Benodigde materialen
– grote pan
– koekenpan
– scherp mes + snijplankje
– stamper

Bereiding
Schil de aardappelen en laat ze in ongeveer twintig minuten gaarkoken. Ze zijn klaar wanneer je er met een vork in kunt prikken. Ondertussen snijd je de puntpaparika’s fijn en bak je deze in de koekenpan. Voeg hier ook de spekjes aan toe. Wanneer de aardappelen klaar zijn, giet je deze af en stamp je ze fijn met de stamper. Voeg vervolgens de rauwe andijvie, de paprika en de spekjes toe. Stamp het geheel tot een gemixte massa. Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *